قوزلو كندينين وئبلاگينا خوش گلميسينيز

قوزلو كندينين وئبلاگينا خوش گلميسينيز.
استفاده از مطالب تنها با ذکر نام و آدرس وبلاگ مجاز است.

۱۳۸۹ آذر ۱۳, شنبه

شوله لر دره سی Şülələr Dərəsi


یوخاری شوله از آبشار های زیبای
روستای قوزلو
شوله لر دره سی (به فارسی دره آبشارها) با داشتن ده ها آبشار بزرگ و کوچک یکی از نقاط مهم و دیدنی روستای قوزلو است. با توجه به ویژگی ها خاص و منحصر به فرد این دره به مانند تعداد بی شمار آبشار ریز و درشت و همچنین طول نسبتا زیاد آن و همچنین همراهی با جلوه طبیعی منطقه به مانند کوه و سنگ و درخت؛ در صورت شناسانده شدن به صورت یک جاذبه طبیعی و با فراهم کردن خدمات گردشگری در اطراف آن می تواند به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های منطقه مغان و استان اردبیل درآید.
این دره در شعبه قوزلو چایی Qozlu Çayı رودخانه اوجرلو چای Ücərlü Çay واقع شده و از آبشارهای مهم آن می­توان به بویوک شوله Böyük Şülə، قیزیل قایا شوله سی Qızıl Qaya Şüləsi، یوخاری شوله Yuxarl Şülə و... اشاره کرد.

چشمه شوربولاغ Şor Bulağ


چشمه شور بولاغ در قسمت شمال شرق روستا واقع شده است. محلی که شوربولاغ در آن واقع است در واقع باتلاقی است متشکل از چندین چشمه که از چندین نقطه آن می جوشند. تا قبل از خشکسالی های دهه گذشته چشمه های شوربولاغ بسیار پرآب و محدوده باتلاقی وسیع تر بود اما بعد از وقوع خشکسالی های اخیر و با کاسته شدن از میزان آبدهی چشمه های شوربولاغ از میزان زمین باتلاقی کاسته شده است و سه چشمه اصلی در آن باقی مانده اند. در سال های پرباران تعداد چشمه ها به شدت افزایش می­یابد و بر وسعت باتلاق افزوده می شود.

۱۳۸۹ آذر ۱۲, جمعه

درختان دیر زیست در روستای قوزلو


روستای قوزلو دارای چندین درخت کهنسال و دیرزیست گردو، مخصوصا در اطراف چشمه شوربولاغ Şor Bulağ می­باشد. بنا بر اعتقاد برخی از اهالی، عمر یکی از درختان گردو معرف به فیندیق Fındıq به چندین نسل می­رسد به طوریکه پدربزرگان پدربزرگشان آن را در همان اندازه به یاد داشته اند. عمر این درخت گردو را می توان بین 200 تا 500 سال تخمین زد.

۱۳۸۹ آذر ۱۰, چهارشنبه

گیاهان دارویی روستای قوزلو

بویمه درن از گیاهان دارویی روستای قوزلو
  طبیعت روستای قوزلو یکی از مکان های رویش انواع گیاهان دارویی است. از جمله این گیاهان می توان به بویمه درن Boymə dərən (بومادران)، سومورخان گولو Somurxan gülü (گل گاوزبان)، بابه نه ی Babənəy (بابونه)، ایستی اوت İsti ot، آی به Ay bə، کهلیک اوتو Kəhlik otu، جینجیلیغ Cıncılığ، همه کوجو Həmə köcü، جیگیرتکان Cigirtkan، نانه Nanə (نعناع)، قویون قولاغی Qoyun qulağı و... نام برد.
استفاده از گیاهان دارویی به صورت سنتی در روستا رایج است. زنان و دختران روستا با جمع آوری گیاهان دارویی مختلف اقدام به پخت این گیاهان می نمایند که در روستا به آن "ته ره Tərə" / تره می گویند برخی دیگر از گیاهان دارویی با آب جوش دم کرده و مصرف می کنند که ایستی اوت، بابه نی و گیلدیک Gildik از این جمله اند.
استفاده دیگر از گیاهان دارویی پختن "کته Kətə" ااست که نباید با کته ای در جاهای دیگر ایران در معنای برنج آب پز به کار می رود اشتباه گرفت.

باغات روستای قوزلو

روستای قوزلو دارای باغات متنوعی است. مهمترین محصولات باغی روستای قوزلو که در بازارهای محلی و منطقه ای به فروش می رسد باغات گردو است. گردوهای این منطقه از انواع مختلفی برخوردار است.
علاوه برروستاهای اطراف به مانند ایزمارا که به طور سنتی از قدیم الایام گردوهای خود را از این روستا تامین می کنند، قسمتی از گردوی بازار شهر گئرمی موغان نیز از این روستا تامین می شود.